Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@08:49:03 GMT

کسری کود شیمیایی در بازار تا ۱۵ روز آینده جبران می شود

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۶۴۷۹۵

کسری کود شیمیایی در بازار تا ۱۵ روز آینده جبران می شود

معاون امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: کسری کود شیمیای در بازار تا ۱۵ روز دیگر جبران می‌شود زیرا محموله ۲ کشتی جدید که در جنوب کشور پهلو گرفته اند تا ۱۵روز دیگر توزیع می‌شود. ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۰ اقتصادی صنعت و تجارت کشاورزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم علی علیزاده امروز در حاشیه افتتاح سومین نمایشگاه بین المللی باغبانی، نهاده ها، گلخانه، گیاهان دارویی و ماشین آلات و صنایع وابسته اظهار کرد: در دوره کوتاهی با کمبود عرضه برخی کودها توسط پتروشیمی ها و سیستم حمل و نقل مواجه شدیم که دلیل آن توقف فعالیت کامیونداران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارداشت: با تمهیدات شرکت خدمات حمایتی و وزارت جهاد کشاورزی در روزهای اخیر نخستین کشتی با 49 هزارتن ظرفیت کودی از عسلویه بارگیری و در بندرعباس پهلو گرفت که تاکنون 20 هزارتن از این کود به مناطق مختلف کشور حمل شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: کشتی دوم به ظرفیت 45 هزارتن در عسلویه در حال بارگیری است و بین سه تا چهار روز آینده برای تخلیه در بندر امام خمینی (ره) پهلو می گیرد.

معاون امور بازرگانی شرکت خدماتی حمایتی کشاورزی اضافه کرد: با تعاملات دولت و وزارت جهاد کشاورزی مشکلی با پتروشیمی ها نداریم و اکنون کودهای شیمیایی اوره، فسفاته و پتاسه در کشور تامین است و کشاورزان برای سال زراعی جدید نگرانی در این خصوص نداشته باشند.

علیزاده ادامه داد: دولت و وزارت جهاد کشاورزی تا پایان امسال برنامه ای برای افزایش قیمت کودهای یارانه ای ندارند.
وی اضافه کرد: کیفیت کودهای تولیدی و وارداتی کشور تابع استاندارد است.
«طبق مصوبه دولت قیمت هر کیسه 50 کیلویی کود اوره 38 هزار و 500 تومان، سوپر فسفات تریپل 55 هزار تومان، کلراید پتاسیم 35 هزار تومان و سولفات پتاسیم 75 هزار تومان است.

وی اضافه کرد: اکنون شرکت خدمات حمایتی سه هزار و 500 کارگزاری دارد که 2 هزار و 500 کارگزاری فعال و موظفند انواع کود را با نرخ دولتی عرضه کنند.

به گفته وی، در صورتی که کارگزاری قیمت کود را خارج از نرخ مصوب عرضه کند مورد پیگیرد قانونی قرار می گیرد به طوری که به تازگی دو کارگزاری متخلف لغو عاملیت شدند.

بنابراین گزارش، سومین نمایشگاه بین المللی باغبانی، نهاده ها، گلخانه، گیاهان دارویی و ماشین آلات و صنایع وابسته از امروز تا نهم شهریورماه در محل نمایشگاه های شهرداری تهران (بوستان گفتگو) برپاست. 

انتهای پیام/ 

R1342/P1010113/S7,78,83/CT12 واژه های کاربردی مرتبط وزارت جهاد کشاورزی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۶۴۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، امروز کشاورزی جهان در راستای تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت جامعه انسانی و غیرانسانی از تولید محصولات ارگانیک عبور کرده و تولیدات بر اساس استانداردهای گلوبال گپ انجام می‌شود.

استاندارد گلوبال گپ یک برنامه تضمین مزرعه است که نیازهای مصرف کننده را به شیوه‌های کشاورزی خوب تبدیل می‌کند. G.A.P مخفف کلمه Good Agricultural Practices ( شیوه خوب کشاورزی) است که در سال ۱۹۹۰ میلادی از سوی برخی سوپر مارکت‌های زنجیره‌ای در اروپا به نام استاندارد Eurep GAP نامیده شد.

امنیت غذایی محدود به تولید محصولات نشده و تولید کالاهایی سالم در کنار حفظ محیط زیست مدنظر مدیران کشاورزی در کشورهای پیشرفته است. در دوره‌ای صحبت از محصولات ارگانیک می‌شد اما امروز شیوه تولید از این امر عبور کرده و استانداردها سخت‌گیرانه‌تر شده است.

در تولید محصولات ارگانیک هیچ مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود. کود و سمی که استفاده می‌شود کاملاً ارگانیک و پایه گیاهی داشته و بیولوژیک محسوب می‌شوند. بنابراین کودها و سمومی که مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز باید دارای گواهی ارگانیک باشند.

در استانداردهای گلوبال گپ زمین مورد استفاده باید تغییر کاربری نداشته و بیش از ۳ سال در آن از محصولات شیمیایی استفاده نشده باشد. اگر کود حیوانی استفاده می‌شود نخست باید با استانداردهای جهانی منطبق بوده و بر اساس شاخص‌های استاندارد آمریکا ۶ ماه پیش از برداشت محصول استفاده شود. استفاده از کود حیوانی در زمین‌های کشاورزی اروپا باید به شکل کمپوست باشد و ۴ تا ۵ ماه قبل از برداشت محصولات انجام شود. این کودها نباید از دامداری‌های صنعتی باشد و حیوانات نباید از علوفه تراریخته استفاده کرده باشند.

در گلوبال گپ یک محصول برای اینکه در رسته سالم قرار گیرد، باید ۲۱۰ آیتم را پاس کند؛ در محصولات ارگانیک این عدد بیش از ۱۰۰ مؤلفه است.

ایران در هرم سلامت غذا کجا ایستاده است؟

محمدحسین محمدی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی درباره غذاهای ارگانیک و تأمین امنیت غذایی به مهر گفت: هنگامی که در کشور صحبت از محصولات ارگانیک شد تولیدکنندگان نهاده‌های کشاورزی به دنبال این بودند که برای برخی محصولات گواهی bcs آلمان دریافت کنند. چند سالی از این موضوع گذشته و مشخص شد تولیدکنندگان داخلی خیلی دنبال نهاده‌های ارگانیک نیستند. در واقع خیلی از مجوزهای ارگانیک صوری صادر شده و واقعی نیستند.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان خیلی به دنبال استفاده از مواد عاری از مواد شیمیایی نیستند، افزود: هنگامی که گواهی‌های ارگانیک در کشور صادر می‌شود بر اساس روالی که در سایر کشورها برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌شود صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که نهاده‌های بیولوژیک عامل اصلی حاصلخیزی خاک‌ها بوده و مواد شیمیایی مصرفی طیف تکنوفلور خاک را از بین می‌برند. با از بین رفتن مواد آلی حاصلخیزی خاک نیز از دست می‌رود و نهایتاً کشاورزی ما به یک کشاورزی ناسالم تبدیل می‌شود.

این کارشناس حوزه کشاورزی ادامه داد: امروز در کشور کشاورزانی هستند که با اجاره زمین و مصرف بی رویه کودهای شیمیایی مثل اوره اراضی کشاورزی را از بین می‌برند و متأسفانه هیچ مرجعی برای رسیدگی به این مساله وجود ندارد. به عنوان مثال کشاورز برای یک هکتار زمین تولید پیاز یک تن اوره مصرف کرده در حالی که باید ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم در هر هکتار کود اوره مصرف شود.

محمدی عنوان کرد: انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی تلاش کرد که کشاورزی تلفیقی را ترویج کند و شیمیایی و بیولوژیک با هم مصرف شود علاوه بر تولید محصولات سالم، سلامت خاک هم مورد توجه قرار گیرد. متأسفانه در وزارت جهاد کشاورزی مرجعی که سلامت محصول کشاورزی را ترویج کند که کشاورز راغب شود محصول مناسب تولید کند دارای اشکال بوده و این یک چرخه معیوب است.

وی اظهار کرد: کشاورز پایش نمی‌شود و به دلیل عدم آگاهی، هر نوع مدل رفتار را در حوزه خاک که سرمایه ملی و امانتی در دست ما است را در بخش کشاورزی شاهد هستیم.

عضو هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی با بیان اینکه خلأ آموزش، ترویج و عدم پایش سبب وضعیت فعلی کشاورزی شده است، گفت: وزارتخانه به دنبال تولید محصول است و تفاوتی نمی‌کند، این محصول به هر شکلی تولید شود.

وی اظهار کرد: مهم نیست محصولات با چه کیفیتی تولید می‌شود. پرسش این است که پیاز و سیب زمینی و محصولات گلخانه‌ای چگونه تولید می‌شود که فقط مصرف داخلی دارند؟

محصولات کشاورزی زیر ذره‌بین

محمدی با بیان اینکه این موضوع بارها مطرح شده است، در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در مقطعی سازمان میادین میوه و تره بار تهران، پایشی روی محصولات ورودی تهران گذاشت. نتایج حاکی از این بود که بخش زیادی از محصولاتی که وارد میادین تهران می‌شوند آلوده به باقی مانده سموم و عناصر سنگین هستند. به عنوان مثال هندوانه سموم باقی مانده نداشت اما فلزات سنگین بالایی داشت.

این فعال حوزه کشاورزی با بیان اینکه متأسفانه آماری درباره امنیت غذایی در جایی درج نمی‌شود، ادامه داد: اگر واحدی ایجاد شود که بتواند محصولات کشاورزی را پایش و ردگیری کند مثل بقیه کشورها، حتی مانند کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس، اینکه کشاورز در مزرعه ملزم شود محصولی که تولید می‌کند و به مصرف مردم می‌رساند محصول سالم باشد رسالت را در حوزه امنیت غذایی به سرانجام رسانیده‌ایم.

گفتنی است؛ در حال حاضر ایران برای بازار اتحادیه اروپا، کانادا و آمریکا خرما، کیوی، زعفران، گیاهان دارویی، عسل و.... بر پایه استانداردهای گلوبال گپ تولید و صادر می‌کند. این محصولات مصرف داخل نداشته و فقط برای صادرات تولید می‌شوند.

کد خبر 6098961 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران