Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون رنگ بورس همچنان قرمز پررنگ، دلار در صرافی‌های مجاز اندکی عقب نشینی کرد، قیمت سکه در بازار تهران ارزان شد؟، چرا طلا در بازار جهانی گران شد؟ و یکه‌تازی تسلا در بازار برقی‌ها را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ بورس همچنان قرمز پررنگ

امروز شاخص کل با 53787 واحد کاهش معادل منفی 3.24 درصد به یک میلیون و 608 هزار و 428 واحد، شاخص‌ قیمت وزنی - ارزشی با 14122 واحد کاهش معادل منفی 3.24 درصد به 422 هزار و 296 واحد، شاخص کل هم وزن با 8941 واحد کاهش معادل منفی 1.92 درصد به 456 هزار و 178 واحد، شاخص قیمت هم وزن با 5866 واحد کاهش معادل منفی 1.92 درصد به 299 هزار و 268 واحد، شاخص آزاد شناور با 64485 واحد کاهش معادل منفی 2.85 درصد به دو میلیون و 195 هزار و 228 واحد، شاخص بازار اول با 35721 واحد کاهش معادل منفی 2.98 درصد به یک میلیون و 164 هزار و 442 واحد و شاخص بازار دوم با 123327 واحد کاهش معادل منفی 3.60 درصد به 3 میلیون و 298 هزار و 51 واحد رسید.

تحلیل مدیرعامل یک کارگزاری از حال و روز بورس و آینده بازار

عظیم ثابت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: به هر حال شاخص فاصله یک میلیون واحدی تا دو میلیون واحدی را به سرعت طی کرد و به این اصلاحی که هم اکنون در حال انجام است نیاز بود اما متاسفانه این روند اصلاح به نوعی در حال فرسایشی شدن می باشد و اعتمادها کم کم سلب می شود. وی ادامه داد: اصلاح قیمتی تاکنون انجام شده است اما من اعتقاد دارم که هنوز باید منتظر اصلاح زمانی باشیم. ثابت با بیان اینکه به صورت سنتی در شهریور ماه شاهد سنگین شدن کفه فروش بودیم و هستیم، افزود: من احساس می کنم که همچنان باید شاهد ادامه وضعیت موجود در بازار باشیم تا اینکه سرانجام بازار به یک تعادلی برسد. در حال حاضر صف های فروش بیانگر آن است که بازار هنوز به تعادل نرسیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در روز جاری (3 شهریور 1399) علیرغم اینکه خرید حقوقی ها به نسبت خوب بود، اما صف های فروش دوباره چیده شد؟ گفت: چندین و چند بار مردم سهام خریداری کردند اما دیدند که برخی با عرضه های سنگین صف های فروش را تشکیل می دهند و به همین دلیل الان اعتماد سهامداران حقیقی سلب شده است. به عبارت بهتر عرضه های زیادی که مدیریت نشده بود باعث نگرانی مردم شده است و به همین علت فعلا بازار توان رشد ندارد. اما قاعدتا شرایط این گونه باقی نخواهد ماند و بهتر خواهد شد ولی اینکه چه زمانی این اتفاق رخ خواهد داد بستگی به چند نکته دارد: اول اینکه وضعیت دلار نیمایی چگونه خواهد شد؟ دوم اینکه وضعیت قیمت های جهانی چگونه خواهد شد؟ و سوم اینکه ارزش معاملات چگونه خواهد بود؟ در حال حاضر، وضعیت دلار نیمایی و قیمت های جهانی خوب است و ارزش معاملات بورس نیز بد نیست اما ارزش معاملات فرابورس پایین است. یکی از آیتم های تاثیرگذار بر بورس ورود پول و ارزش معاملات می باشد که در این روزها این دو آیتم چندان خوب نبوده اند و حتی شاهد خروج پول حقیقی از بازار می باشیم. این نشان می دهد که بازار از لحاظ زمانی نیاز به گذر زمان دارد تا گزارش های شش ماهه شرکت ها منتشر شود.

چرا بورس‌های بین‌المللی مثبت شدند؟

رویترز: افزایش امیدها نسبت به درمان ویروس کرونا از یک سو و چشم دوختن سهامداران به نتایج نشست چند روز آینده اعضای بانک مرکزی فدرال آمریکا باعث شد تا بورس‌های بین‌المللی مثبت شوند. بر همین اساس شاخص استاکس 600 در اروپا 1.3 درصد رشد کرد و پس از آنکه مجوز استفاده از پلاسما برای درمان کرونا در آمریکا صادر شد بورس‌های جهانی نیز 0.4 درصد رشد کردند. شاخص MSCI بزرگترین شاخص آسیا اقیانوسیه خارج از ژاپن 0.8 درصد بالا رفت و بورس نیکی ژاپن هم 0.3 درصد رشد کرد. در واقع یکی از دلایل رشد بازارها در معاملات امروز این بود که سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد که بر اساس مجوز استفاده اضطراری از این پس استفاده از پلاسمای خون افرادی که از کرونا بهبود یافته‌اند برای درمان دیگر بیماران قابل استفاده خواهد بود.

شین اولیور، کارشناس مؤسسه ANP سیدنی، می‌گوید هر زمان شاهد اخباری که در باره نشانه‌ای از بهبود اوضاع در مقابله با کرونا هستیم بازارها رشد می‌کنند. در بازار ارز اما ارزش دلار کاهش یافت و به 105.83 ین رسید. ارزش پوند انگلیس به 1.3090 دلار ثابت ماند اما در معاملات روز جمعه 0.9 درصد کاهش یافته بود. پس از آنکه یورو هم در معاملات روز جمعه 0.5 درصد در برابر دلار کاهش ارزش داشت در معاملات امروز 1.18 دلار ارزش گذاری شد.

دلار در صرافی های مجاز اندکی عقب نشینی کرد

امروز هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ 22380 تومان از مردم خریداری  و در مقابل به قیمت 22480 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد که نسبت به روز قبل، 20 تومان ارزان تر شده است. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به قیمت 26580 تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت 26680 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که نسبت به روز قبل، 20 تومان افت دارد.

قیمت سکه در بازار تهران ارزان شد؟

امروز هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار به قیمت سکه ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان معامله ‌شد. این رقم ۱۰۰ هزار تومان کمتر از بهای روز گذشته سکه بهار آزادی است. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با کاهش ارزش ۱۰۰ هزار تومانی به ارزش ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در بازار مبادله شد. نیم سکه به بهای پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه به قیمت دو میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی نیز با ارزش یک میلیون و ۶۷۰ هزار تومان معامله شدند. در بازار طلا نیز قیمت‌ها نسبت به روز گذشته کاهش داشت. امروز یک گرم طلای خام ۱۸عیار به ارزش یک میلیون و ۴۳ هزار تومان فروخته و هر مثقال طلا نیز با قیمت چهار میلیون و ۴۵۲ هزار تومان معامله می‌شود.

چرا طلا در بازار جهانی گران شد؟

رویترز: پس از اینکه یک تولیدکننده آمریکایی اجازه داد تا از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از ویروس کرونا به عنوان گزینه درمانی استفاده کند، ریسک پذیری در بازار تقویت شد و قیمت طلا کاهش یافت. البته ارزش دلار نیز تقویت شده باقی ماند که خود از عوامل کاهش قیمت این فلز گران‌بها به شمار می‌رود. هر اونس طلا در بازارهای جهانی با 9.63 دلار افزایش 1950.11 دلار فروخته شد. طلا در روز جمعه به کمترین رقم یک هفته گذشته برابر با 1910.99 دلار رسیده بود. سرمایه گذاران اکنون در انتظار سخنرانی جرمی پاول، رئیس فدرال رزرو در روز سه شنبه هستند تا نشانه‌هایی در مورد آنچه این بانک برای مدیریت بلندمدت بهبود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا انجام خواهد داد، بیابند. آوتار ساندو، تحلیلگر بازار گفت «بانک مرکزی آمریکا احتمالا به نرخ بهره بسیار پایین متعهد خواهد شد که این امر قیمت طلا را تقویت می‌کند.»

جدیدترین قیمت ها از خودروهای داخلی در بازار

بررسی میدانی بازار خودروی پایتخت حاکی از ثبات قیمتی اکثر خودروهای داخلی در روز جاری نسبت به چهارشنبه هفته گذشته (۲۹ مردادماه) است.

امروز (دوشنبه) ‌در گروه سایپا، هر دستگاه تیبا صندوق‌دار، تیبا ۲ و ساینا بدون تغییر قیمت نسبت به چهارشنبه گذشته به ترتیب ۹۶، ۱۱۰ و ۱۱۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شدند. با این حال قیمت پراید ۱۱۱، پراید ۱۳۱ و پراید ۱۳۲ هر یک با رشد یک میلیون تومانی به ترتیب به ۹۵، ۸۳ و ۸۴ میلیون تومان رسید.

در گروه ایران‌خودرو هر دستگاه سمند سورن ۱۹۰ میلیون تومان، پژو پارس معمولی ۱۷۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ به ۱۶۵ میلیون تومان، رانا ۱۶۴ میلیون تومان، دنا پلاس ۲۶۴ میلیون تومان و شاسی بلند هایما اس۷ به ۵۹۵ میلیون تومان قیمت خوردند و هیچ یک از آنها نسبت به چهارشنبه گذشته افزایش قیمت تجربه نکردند. به نقل از ایرنا؛ با این حال قیمت سمند ال. ایکس با رشد دو میلیون تومانی به ۱۴۷ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ جی. ال. ایکس با رشد یک میلیون تومانی به ۱۴۶ میلیون تومان، پژو پارس با موتور تی. یو۵ با رشد دو میلیون تومانی به ۲۱۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ وی هشت با رشد یک میلیون تومانی به ۱۹۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ به ۲۰۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دستی با رشد دو میلیون تومانی به ۲۳۵ میلیون تومان، نوع اتوماتیک آن با رشد سه میلیون تومانی به ۳۱۳ میلیون تومان و دنا معمولی با رشد چهار میلیون تومانی به بهای ۲۲۴ میلیون تومان قیمت‌گذاری شدند.

یکه‌تازی تسلا در بازار برقی‌ها بسیاری از خودروسازان تلاش دارند در زمینه تولید وسایل‌نقلیه برقی از تسلا سبقت بگیرند. صرف‌نظر از رقبای جدید و تغییرات در قیمت خودروهای تسلا، این برند آمریکایی که در زمینه تولید خودروهای برقی فعالیت می‌کند برنده اصلی بازار برقی‌ها در ایالات‌متحده طی نیمه نخست سال ۲۰۲۰ بوده است. در این مدت تعداد ۸۷ هزار و ۳۹۸ دستگاه خودروی برقی در ایالات‌متحده به فروش رسیده است که از این تعداد سهم تسلا عدد خیره‌کننده ۷۱ هزار و ۳۷۵ دستگاه خودرو بوده است. این ارقام به معنای آن است که ۸۰ درصد از بازار خودروهای برقی سراسر ایالات‌متحده در اختیار تسلا قرار داشته است. در بین مدل‌های مختلف تسلا، تسلا مدل ۳ محبوب‌ترین محصول این برند بوده است و این شرکت توانست در مدت مزبور، تعداد ۳۸ هزار و ۳۱۴ دستگاه از تسلا مدل ۳ را به فروش برساند. پس از آن نیز مدل Y تسلا موفق به فروش ۱۸ هزار و ۸۶۱ دستگاهی شد. همتی: از مردم عذرخواهی می‌کنم رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه برنامه تیتر امشب در پاسخ به این سوال که آیا از قیمت اقلام اساسی باخبرید؟ بیان کرد: بالاخره به صورت هفتگی لیست قیمت ها را به رئیس جمهور اعلام می کنیم در جریان افزایش قیمت ها هستیم و اینطور نیست که بی خبر باشیم. در منزل هم همسرم قیمت ها را به بند اعلام می کند و او هم همانند سایر مردم از گرانی ها شاکی است. همتی  تاکید کرد: فشار تحریم ها کار را سخت کرده و شرایط بر همه سخت شده است. فشار بر طبقات پایین را درک می کنیم، به سهم خودم از فشار اقتصادی که مردم را آزار داده است عذرخواهی می کنم، اما این را هم می گویم که تمام تلاشم را به عنوان یک عضو کابینه انجام داده ام ولی در برخی از موارد مشکلات حل شدنی نبودند ولی ما ناامید نشده و نمی شویم. ترزیق میلیاردها دلار نقدینگی توسط بانک مرکزی چین

شینهوا: بانک مرکزی چین در ادامه اقدامات حمایتی خود از سیستم بانکی، ۱۶۰ میلیارد یوآن (۲۳.۱۴ میلیارد دلار) نقدینگی به بازار تزریق کرد.

بانک مرکزی چین همچون چند ماه اخیر از طریق قراردادهای بازخرید (رپو) اقدام به تزریق نقدینگی کرده است. سررسید این قراردادها هفت روزه و با بهره ۲.۲ درصد است. این بانک در بیانیه‌ای اعلام کرد که۶۰ میلیارد یوآن دیگر نیز از طریق قراردادهای بازخرید ۱۴ روزه با نرخ بهره ۲.۳۵ درصد به بازار تزریق کرده است. با توجه به اینکه مجموع ۵۰ میلیارد یوآن از قراردادهای بازخرید امروز (دوشنبه) سررسید می شود، رگولاتور بانکی چین امروز ۱۱۰ میلیارد یوآن خالص به بازار تزریق کرده است.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کنکور 99 مکانیسم ماشه مارک ویلموتس قطعنامه 2231 شب های محرم هفته دولت دلار بورس بانک مرکزی چین نقدینگی کنکور 99 مکانیسم ماشه مارک ویلموتس قطعنامه 2231 شب های محرم هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ با گذشت یک ماه و نیم از شروع سال و تاکید رهبر انقلاب بر جهش تولید با مشارکت مردم، حال و روز بخش تولیدی کشور تحت تاثیر برخی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت، چندان مساعد نیست و فعالان اقتصادی و بخش مولد معتقدند سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم. این در حالی است که اخیرا انجمن‌های بزرگ تولیدی کشور در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب از سیاست‌های بانک مرکزی در حوزه سرکوب نرخ ارز صادرات و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی انتقاد کردند و خواستار واقعی‌سازی نرخ ارز در سامانه نیما مبتنی بر نرخ شناور مدیریت شده نص صریح قانون شدند.

در این میان؛ نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با موضوع بررسی راهکار‌های تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم برگزار شد. نشستی مهم که با حضور معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیر بنایی معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و در آن نمایندگان بخش تولیدی و اقتصادی کشور به بیان نظرات و گلایه‌های خود پرداختند.

جهش تولید با دو مانع اصلی مواجه است

به عنوان نمونه؛ حمیدرضا فولادگر، رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، اظهار داشت: جهش تولید استفاده حداکثری از توان کشور برای تولید با حرکت بر لبه فناوری است. اما در مورد مفهوم مشارکت مردم که امسال به جهش تولید اضافه شده است، باید مشخص شود این مشارکت چه ابعادی دارد و با چه روش‌هایی محقق خواهد شد. موضوع جهش تولید با دو مانع اصلی تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی و همین‌طور ناترازی انرژی مواجه است.

خرید مواد اولیه تولید گران‌تر از قیمت‌های جهانی است

رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، افزود: بر اساس اعلام بانک مرکزی برای حفظ میانگین رشد سالانه ۴ درصدی در اقتصاد، به هزار و ۳۰۰ همت تسهیلات جدید نسبت به سال قبل و حدود پنج هزار همت هم برای تمدید تسهیلات گذشته نیاز است. یعنی در مجموع نزدیک به ۶ هزار همت تسهیلات فقط برای حفظ رشد ۴ درصدی نیاز داریم. در نتیجه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم به منابع بیشتری نیاز است. فولادگر اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های خصوصی واقعی، محصولات داخلی خودمان را به‌عنوان مواد اولیه تولید به قیمت بالاتر از قیمت جهانی دریافت می‌کنند. در این شرایط رقابت چطور ممکن خواهد بود.

علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز درباره تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی، گفت: با توجه به کمبود منابع نقدی در سیستم بانکی راهی جز خرید اعتباری مواد اولیه تولید وجود ندارد. وی افزود: این امر می‌تواند در همه زنجیره تولید اجرایی شود؛ اما به این شرط که از طریق سامانه جامع تجارت از ورود دلالان و قاچاقیان به بورس کالا جلوگیری شود.

قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود

محمدرضا نجفی منش، رئیس کمیسیون کسب‌وکار اتاق تهران هم گفت: کمبود نقدینگی از یک‌سو و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز از سوی دیگر، در حال متوقف کردن تولید است. وی با بیان اینکه صنعت خودرو با سیاست دولت در زمینه قیمت‌گذاری دستوری متحمل زیان ۲۰۰ همتی شده است، افزود: درخواست می‌کنیم قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود. سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم.

بانک‌ها پرداختی برای تسهیلات تولید ندارند/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است

عباس جبالبارزی، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز معتقد بود: معمولاً سیاست‌های اجرایی برخلاف شعار‌های سال دنبال می‌شوند. هر سال در خردادماه بسته رونق تولید ارائه می‌شد، اما در سال گذشته این بسته در مهرماه ارائه شد و بانک‌ها هم اعلام کردند به دلیل سیاست کنترل تورم بانک مرکزی در جلسات کارگروه رونق تولید شرکت نمی‌کنیم، چون اساساً توان پرداخت تسهیلات نداریم. امسال هم وضع همین است. بانک‌ها نقدینگی را جمع می‌کنند، اما از سوی دیگر اعلام می‌کنند از آنجا که تکالیف دیگری، چون پرداخت تسهیلات ازدواج و ... بر آن‌ها بار شده توان پرداخت تسهیلات تولید را ندارند. وی با انتقاد از فرآیند ۶ ماهه تخصیص ارز، گفت: کدام تولیدکننده می‌تواند امروز ثبت سفارش کند و ۶ ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را دریافت کند. خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است. فرآیند تخصیص ارز حداکثر باید یک‌ماهه باشد.

ابراهیم بهادرانی، عضو شورای راهبری نیز با بیان اینکه ما در اتاق ایران نگران وضعیت فعلی تولید هستیم و نه جهش تولید، افزود: بر اساس گزارش شامخ در حال حاضر واحد‌های تولیدی با ۴۱ درصد ظرفیت خود، تولید می‌کنند. سال گذشته در بررسی دیگری ۳۹.۷ درصد مشکلات بنگاه‌ها مشکل تأمین مالی بوده است. گزارش ۱۲ ماهه عملکرد سیستم بانکی نشان می‌دهد تورم ۴۰.۷ است و رشد تسهیلات ۲۴.۷ درصد بوده است. همچنین وام‌های بخش دولتی ۸۰ درصد رشد داشته‌اند. یعنی بخش عمده همین رشد ۲۴ درصدی شامل بخش‌های دولتی شده است. ۹۰ درصد تأمین مالی واحد‌های تولیدی نیز از طریق بانک‌ها انجام می‌شود؛ لذا ما نگران هستیم که حتی همین وضع فعلی تولید نیز تداوم نیابد.

لیلا مرادی، مدیرکل دفتر محیط کسب‌وکار وزارت صمت نیز با اشاره به نیاز مالی چهار هزار و ۲۰۰ همتی واحد‌های تولیدی در سال گذشته، گفت: حدود ۱۷۰۰ همت از این نیاز از منابع بانکی و ۸۰۰ همت نیز از بازار سرمایه تأمین شد. اما ما اصابت این تسهیلات به هدف را ندیدیم و بخش عمده واحد‌های ما گله‌مند بودند. وی افزود: پیشنهاد وزارت صمت این است که بر اساس اولویت‌های وزارتخانه این وام‌ها پرداخت شود. در این صورت هدایت هدفمند نقدینگی بهتر انجام خواهد شد.

ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران نیز با تأکید بر ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز، در رابطه به معضل ناترازی انرژی، اظهار کرد: راه‌حل کاهش ناترازی تولید نیست و تولید فقط ناترازی را عقب می‌اندازد. راه‌حل ناترازی بهبود مصرف و افزایش بهره‌وری است. وی افزود: سال گذشته از آنجا که مشکل تأمین گاز وجود داشت، ۱۲ میلیارد دلار سوخت مایع در نیروگاه‌ها استفاده شد. در حالی که پروژه پیشنهادی بخش خصوصی برای تعویض بخاری‌ها ۶ میلیارد دلار هزینه دارد.

پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، افزایش یافت


فرزانه صمدیان، رئیس گروه انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گفت: آنچه در یک سال اخیر موجب تشدید مشکل تأمین مالی بنگاه‌ها شده است، سیاست بانک مرکزی در راستای کنترل تورم و محدودیت ترازنامه بانک‌ها، بوده است. وی افزود: این امر باعث شد تسهیلات به نفع بخش دولتی تخصیص داده شود. در اثر این سیاست، در سال گذشته نقدینگی ۸ درصد کاهش یافت. اما بدهی بخش غیردولتی به بانک‌ها با ۶ درصد کاهش و بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی ۴۵ درصد افزایش مواجه شد. در همین حال پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، ۱۱ درصد افزایش یافته است.

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید

پس از این اظهارات نمایندگان بخش خصوصی و تولیدی کشور، معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیر بنایی معاون اول رئیس‌جمهور گفت: بسته دولت برای اجرای شعار سال، بر مبنای دو محور اصلی تأمین مالی و بهبود فضای کسب‌وکار در دست تدوین است. حمید پاداش با بیان اینکه هنوز مفهوم مشارکت مردم کاملاً روشن نیست، افزود: در دولت روش‌های متعارف مشارکت، همان روش‌های مشخص شده در قانون بودجه تعیین شده است. درباره حوزه‌ای که بخش خصوصی می‌تواند مشارکت کند نیز فعلاً جمع‌بندی ما خدمات فنی و مهندسی است. از اتاق ایران می‌خواهیم برای تعیین شاخص‌ها و حوزه‌های مشارکت مردم کمک کند.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است

پاداش با اشاره به اینکه اقداماتی در رابطه با بهبود تأمین مالی غیر بانکی در دست اجراست، گفت: در سال گذشته حدود ۸۰۰ همت تأمین مالی بنگاه‌های از طریق بازار سرمایه انجام شده است؛ اما کافی نیست و باید افزایش یابد. وی با بیان اینکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است، افزود: با دستور معاون اول رئیس‌جمهور، کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید تشکیل شده است. اولویت روش‌های تأمین مالی در این کارگروه به ترتیب بازار سرمایه، فایننس و از محل افزایش بخش حدید منابع در نظام بانکی است.

وی با تأکید بر اینکه باید نابرابری در دسترسی بنگاه‌ها به منابع از بین برود، ادامه داد: در این راستا قرار است، بخش عمده تسهیلات به بخش خصوصی و بر اساس اولویت‌بندی وزارت صمت تخصیص داده شود. بسته تأمین مالی بخش خصوصی در سراسر کشور آماده شده و این مبنایی برای حل نابرابری تأمین مالی میان بخش خصوصی و دولتی است. وی اظهار کرد: با ایجاد کارگروه تأمین مالی با دو محور اصلی رفع نابرابری در دسترسی بخش خصوصی به منابع و تنوع ابزار‌های تأمین مالی تلاش می‌کنیم مشکل تأمین مالی را حل کنیم.

معاون هماهنگی و نظارت و زیر بنایی معاون اول رئیس‌جمهور، با طرح پیشنهاد تشکیل کارگروه واکنش سریع با اتاق ایران، گفت: برای افزایش تعامل با اتاق ایران یک نماینده از سوی این معاونت به شورای راهبری معرفی خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود